Kuřecí prsa smažená v mandlích

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
32 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
878 mg
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa bez kůže očistíme, osolíme a opepříme. Pak je obalíme nejdříve v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v mandlových plátcích. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a vložíme na ni obalená prsa. Smažíme 4 minuty z každé strany, potom vyndáme prsa z pánve.
  • 2
    K tuku na pánvi přilijeme čerstvě vylisovanou pomerančovou šťávu a směs vaříme, dokud nezhoustne.
  • 3
    Omyjeme bobule hroznového vína a překrájíme je na poloviny. Zbavíme je semínek a vložíme do uvařené šťávy. Prohřejeme a nakonec ještě opepříme. Vzniklou šťávou před podáváním přelijeme prsa.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 24. 9. 2015
Kuřecí prsa smažená v mandlích
Kuřecí prsa smažená v mandlích jsou vynikající. Chce to jen dělat na mírném plameni. Hned na poprvé se mi maso nepropeklo a mandle byly přismahlé. Na druhý pokus jsem si dala pozor a maso dělala na pánvi na nejmenším plamínku. Trvalo to trošku déle, ale výsledek byl dobrý. Šťávu trošku vsáknou mandle, ale právě to jim dodá skvělou chuť a nejsou hořké.