Kuřecí prsa smažená v mandlích
40 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůMandle plátky
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej olivový
- 200mililitrůPomerančová šťáva
- 300gramůHroznové víno
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
32 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
878 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa bez kůže očistíme, osolíme a opepříme. Pak je obalíme nejdříve v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v mandlových plátcích. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a vložíme na ni obalená prsa. Smažíme 4 minuty z každé strany, potom vyndáme prsa z pánve.
- 2K tuku na pánvi přilijeme čerstvě vylisovanou pomerančovou šťávu a směs vaříme, dokud nezhoustne.
- 3Omyjeme bobule hroznového vína a překrájíme je na poloviny. Zbavíme je semínek a vložíme do uvařené šťávy. Prohřejeme a nakonec ještě opepříme. Vzniklou šťávou před podáváním přelijeme prsa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 24. 9. 2015
Kuřecí prsa smažená v mandlích
Kuřecí prsa smažená v mandlích jsou vynikající. Chce to jen dělat na mírném plameni. Hned na poprvé se mi maso nepropeklo a mandle byly přismahlé. Na druhý pokus jsem si dala pozor a maso dělala na pánvi na nejmenším plamínku. Trvalo to trošku déle, ale výsledek byl dobrý. Šťávu trošku vsáknou mandle, ale právě to jim dodá skvělou chuť a nejsou hořké.