Kuřecí prsa v žemli
40 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 4kusyŽemle tuková
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaKari koření
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusSalát ledový
- 1kusHrušky
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
528 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
23 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí prsa rozpůlíme, posypeme karí kořením, mletou paprikou a pepřem. Maso opečeme po obou stranách v pánvi na rozehřátém oleji a osolíme. Žemle rozkrojíme a potřeme máslem. Salát rozebereme na listy, omyjeme a několik listů ponecháme stranou. Zbylé nakrájíme na nudličky a rozdělíme na spodní poloviny žemlí. Na salát rozložíme opečené maso. Hrušku omyjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na dílky. Obložíme jimi maso a navrch položíme plátky ementálu. Přiklopíme horními polovinami žemlí. Sendviče vložíme do trouby pod rozpálený gril a necháme roztavit sýr. Podáváme horké na salátových listech.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.