Kuřecí prsa Virginia
125 min.
Ingredience
- 750gramůKuřecí prsa
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 400gramůHroznové víno
- 1kusCibule
- 2lžičkySůl
- 750mililitrůVoda pitná
- 1lžíceCitronová šťáva
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 0,5lžičkaVegeta
- 200gramůŠunka dušená
- 400gramůRýže dušená
- 170gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
815 kcal
Bílkoviny
54 g
Tuky
45 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
3 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa vykostíme a zbavíme kůže, z masa nařežeme 4 řízky. Žampiony očistíme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, hroznové víno bez jader umyjeme, necháme okapat a otrháme kuličky.
- 2Kosti a kůži zalijeme studenou vodou, přidáme neoloupanou cibuli překrojenou napůl, osolíme a vaříme na mírném ohni asi 1 hodinu. Hotový vývar přecedíme a odložíme. Plátky žampionů zalijeme 3 lžícemi vody a 1 lžící citronové šťávy, přidáme 1 lžíci másla, osolíme a pod pokličkou 4 minuty podusíme.
- 3Z 50 g másla a 30 g hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z kostí a vývarem se žampiony, přidáme Vegetu a metličkou prošleháme. Omáčku pak 10 minut povaříme, podle chuti přisolíme, přidáme hroznové kuličky, ještě necháme přejít varem a odložíme do tepla.
- 4Připravené kuřecí plátky naklepeme, osolíme, na pánvi s rozehřátým máslem z obou stran dozlatova opečeme a přemístíme na ohřáté talíře. Na stejné pánvi pak lehce osmahneme 4 plátky šunky, které poklademe na opečené kuřecí maso.
- 5Na talíře k masu se šunkou přidáme dušenou rýži, maso přelijeme výpekem z pánve, rýži žampiónovou omáčkou s hroznovými kuličkami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.