Kuřecí prsíčka s houbami na zázvoru
55 min.
Ingredience
- 300gramůShiitake houby
- 300gramůFazolové lusky zelené
- 4kusyCibule
- 20mililitrůMáslo čerstvé
- 125gramůRýže Basmati
- 5mililitrůSůl
- 100gramůMrkev kořen
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusChilli paprička
- 5mililitrůPepř černý mletý
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 1kusPetržel - nať
- 1kusZázvor celý
- 1kusCitronová tráva
- 600gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
10 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 200°C. Houby pečlivě očistíme, odřízneme nožky, klobouky nařízneme křížkem. Lusky hrášku opláchneme pod tekoucí vodou, podélně přeřízneme napůl.
- 2Zázvor (asi 2cm dlouhý kousek) oloupeme, nakrájíme je na velmi tenké plátky. Na pánvi necháme rozehřát máslo a na něm důkladně podusíme nakrájenou cibuli. Rýži opláchneme, necháme oschnout, smícháme s cibulí, krátce osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme, hrnec přiklopíme víkem a necháme vařit na mírném ohni přibližně 10 minut. Následně smícháme s nakrájenou paprikou, mrkví, chilli papričkou a cukrovým hráškem. Vzniklou směs povaříme ještě 6 minut.
- 3Zatímco se směs vaří, opláchneme a osušíme maso. Pod kůži umístíme nakrájený zázvor, prsíčka ochutíme solí a pepřem. Citronovou trávu opláchneme, zbavíme přebývajících horních konců a rozřízneme napůl.
- 4V pekáči rozpálíme přepuštěné máslo a maso osmažíme na straně s kůží. Následně obrátíme, přidáme houby, citronovou trávu a zalijeme vývarem. Pekáč vložíme do trouby, vše necháme 12 minut dojít.
- 5Tuk z pánve propasírujem přes cedník, zalijeme jím zeleninu s rýží, houby odložíme bokem. Jemně osolíme a smícháme s nasekanou petrželkou.
- 6Rýži rozmístíme na talíře, přidáme kuřecí prsíčka, vše posypeme houbami, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.