Kuřecí prsíčka s houbami na zázvoru

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
10 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 200°C. Houby pečlivě očistíme, odřízneme nožky, klobouky nařízneme křížkem. Lusky hrášku opláchneme pod tekoucí vodou, podélně přeřízneme napůl.
  • 2
    Zázvor (asi 2cm dlouhý kousek) oloupeme, nakrájíme je na velmi tenké plátky. Na pánvi necháme rozehřát máslo a na něm důkladně podusíme nakrájenou cibuli. Rýži opláchneme, necháme oschnout, smícháme s cibulí, krátce osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme, hrnec přiklopíme víkem a necháme vařit na mírném ohni přibližně 10 minut. Následně smícháme s nakrájenou paprikou, mrkví, chilli papričkou a cukrovým hráškem. Vzniklou směs povaříme ještě 6 minut.
  • 3
    Zatímco se směs vaří, opláchneme a osušíme maso. Pod kůži umístíme nakrájený zázvor, prsíčka ochutíme solí a pepřem. Citronovou trávu opláchneme, zbavíme přebývajících horních konců a rozřízneme napůl.
  • 4
    V pekáči rozpálíme přepuštěné máslo a maso osmažíme na straně s kůží. Následně obrátíme, přidáme houby, citronovou trávu a zalijeme vývarem. Pekáč vložíme do trouby, vše necháme 12 minut dojít.
  • 5
    Tuk z pánve propasírujem přes cedník, zalijeme jím zeleninu s rýží, houby odložíme bokem. Jemně osolíme a smícháme s nasekanou petrželkou.
  • 6
    Rýži rozmístíme na talíře, přidáme kuřecí prsíčka, vše posypeme houbami, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.