Kuřecí prsíčka s jarní cibulkou
50 min.
Ingredience
- 3kusyCibulka jarní
- 1kusMrkev kořen
- 1lžičkaČesnek
- 4kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 175mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaCukr třtinový
- 1lžičkaSolamyl
- 1lžičkaVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
6 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Smícháme mrkev, nakrájenou na tenké nudličky, s jarní cibulkou a půl lžičkou česneku. Podélně rozřízneme kuřecí prsa, na jedné straně je ponecháme spojená. Rozevřeme kapsu, vnitřní strany potřeme solí a pepřem, do spodní strany vložíme směs zeleniny.
- 2Prsíčka zavřeme, posypeme solí, pepřem a vložíme do bambusového pařáčku, nasadíme na pánev wok s vroucí vodou a vaříme 15 minut.
- 3V hrnci přivedeme k varu drůbeží vývar, přimícháme cukr, sójovou omáčku a zbylý česnek. Omáčku necháme několik minut povařit.
- 4Za stálého míchání přidáme Solamyl s vodou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
- 5Plněná kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky a polijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.