Kuřecí prsíčka s lilkem a pórkem
60 min.
Ingredience
- 200gramůKuřecí prsa
- 1kusLilek
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaSůl
- 200gramůPórek
- 1špetkaSměs koření na kuře
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Lilek omyjeme, rozkrojíme podélně na polovinu a necháme vypotit. To znamená, že ho vydlabeme, posolíme a necháme chvíli působit. Potom lilek osušíme. Zbavíme ho tak hořkosti. Vnitřek lilku posypeme grilovacím kořením.
- 2Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, ale velikostí takovou, aby se vešly do vydlabaného lilku.
- 3Kuřecí maso osolíme a potřeme rozdrceným česnekem.
- 4Pórek vypereme, odstraníme vrchní listy a podélně rozkrojíme. V horké vodě listy krátce povaříme.
- 5V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm maso. Osmažené maso dáme stranou.
- 6Listy pórku potřeme směsí z česneku a grilovacího koření.
- 7Plátky masa obalíme těmito pórkovými listy po celé délce a takto upravené vložíme do lilku.
- 8Lilky poskládáme do pekáčku na pečící papír, potřeme olivovým olejem a v troubě pečeme. Zpočátku pečeme 20 minut při nižší teplotě, na dalších 15 minut zvýšíme teplotu trouby na 200 stupňů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.