Kuřecí prsíčka s lilkem a pórkem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
325 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
18 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lilek omyjeme, rozkrojíme podélně na polovinu a necháme vypotit. To znamená, že ho vydlabeme, posolíme a necháme chvíli působit. Potom lilek osušíme. Zbavíme ho tak hořkosti. Vnitřek lilku posypeme grilovacím kořením.
  • 2
    Kuřecí prsa opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky, ale velikostí takovou, aby se vešly do vydlabaného lilku.
  • 3
    Kuřecí maso osolíme a potřeme rozdrceným česnekem.
  • 4
    Pórek vypereme, odstraníme vrchní listy a podélně rozkrojíme. V horké vodě listy krátce povaříme.
  • 5
    V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm maso. Osmažené maso dáme stranou.
  • 6
    Listy pórku potřeme směsí z česneku a grilovacího koření.
  • 7
    Plátky masa obalíme těmito pórkovými listy po celé délce a takto upravené vložíme do lilku.
  • 8
    Lilky poskládáme do pekáčku na pečící papír, potřeme olivovým olejem a v troubě pečeme. Zpočátku pečeme 20 minut při nižší teplotě, na dalších 15 minut zvýšíme teplotu trouby na 200 stupňů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.