Kuřecí prsíčka v provensálské omáčce
32 min.
Ingredience
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaProvensálské koření
- 4kusyKuřecí prsa
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1stroužekČesnek
- 3lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
204 mg
Cukr
253 mg
Postup přípravy
- 1V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a vymícháme jíšku. Přidáme prolisovaný česnek a protlak, za stálého míchání přilijeme provensálské víno a vývar. Přilijeme smetanu, okořeníme solí, pepřem a provensálským kořením. Vše vaříme mírným varem 10 minut.
- 2Kuřecí prsíčka osolíme, opepříme, vložíme do máslem vymazané formy, zakryjeme a pečeme v mikrovlnné troubě 8 minut při 360 W.
- 3Prsíčka přendáme na mísu, přelijeme je omáčkou a podáváme.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.