Kuřecí ragú v sýru
45 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí maso vařené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceStrouhanka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3decilitryMléko polotučné
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceVývar drůbeží
- 3lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
123 mg
Cukr
122 mg
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji mlékem, rozšleháme a povaříme. Přilijeme smetanu a vývar, osolíme, okořeníme, necháme přejít varem.
- 2Část omáčky nalijeme do zapékací mísy, poklademe ji masem, nakrájeným na nudličky, přelijeme zbylou omáčkou. Povrch posypeme strouhankou smíchanou s nastrouhaným sýrem.
- 3Pokrm zapečeme v mírně vyhřáté troubě 15 minut a potom ještě asi 2 minuty pod grilem.
- 4Podáváme s toasty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.