Kuřecí ravioli
60 min.
Ingredience
- 120gramůKuřecí prsa
- 60gramůŠpenátový protlak mražený
- 60gramůProsciutto sušené
- 1kusCibule
- 100gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 2gramyMuškátový oříšek
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 40mililitrůOlej olivový
- 15gramůSůl
- 8gramůPepř černý mletý
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůHouby čerstvé
- 100gramůBazalka
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
886 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
55 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme mouku, lžičku soli, lžíci olivového oleje a 2 vejce. Hněteme intenzivně, až je těsto spojené, přendáme na pomoučněný vál a hněteme dohladka.
- 2Kuřecí maso, špenát, prosciutto a cibuli rozmixujeme, vmícháme 2 lžíce sýra, muškátový oříšek, 2 vejce, osolíme a opepříme.
- 3Z těsta vyválíme plát a na něj v 4 cm odstupech naklademe vždy lžičku náplně a prázdná místa pomažeme rozšlehaným vejcem. Vyválíme druhý plát, přikryjeme ten první a přitlačíme mimo místa s náplní. Těsto pak rozkrájíme na čtverce a necháme odpočinout.
- 4Ravioli vaříme po dávkách v osolené vodě asi 5 minut, vyndáme děravou naběračkou a osušíme na utěrce.
- 5V hrnci rozehřejeme smetanu a prolisovaný česnek, přidáme pokrájené houby a 2 lžíce sýra, povaříme 2 minuty. Omáčkou zalijeme ravioli, posypeme zbylým sýrem a nasekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.