Kuřecí řezanka na hříbkách
50 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 40gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkyKmín drcený
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůBrambory pečené
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
17 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, malé očištěné hříbky na plátky, česnek prolisujeme.
- 2V pánvi rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme hříbky, osmažíme. Potom přidáme maso, osmahneme a jakmile pustí šťávu, ochutíme solí, pepřem, česnekem a kmínem. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, necháme vysmahnout na tuk, přisypeme lžičku mleté papriky, necháme ji rozpustit v tuku, podlijeme smetanou. Podusíme ještě 10 minut a můžeme podávat.
- 3Ideální přílohou jsou opečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.