Kuřecí řezanka s armaňakem
60 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 30mililitrůOlej olivový
- 25gramůMáslo čerstvé
- 80gramůŠalotka
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 3gramyPetržel - nať
- 3gramyEstragon
- 10gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůOmáčka rajčatová
- 400gramůBrambory pečené
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
17 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, žampiony na plátky, šalotku nadrobno, petrželku a estragon posekáme.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme šalotku s masem. Osmažíme a jakmile pustí maso šťávu, osolíme a opepříme. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, přidáme žampiony, podlijeme vínem a přilijeme armaňak. Podusíme a necháme tekutinu z poloviny vyvařit. Přilijeme rajčatovou omáčku, posypeme bylinkami, dusíme ještě pár minut a odstavíme.
- 3Podáváme s malými opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.