Kuřecí řezanka s bramborami
55 min.

Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 20gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 100gramůCibule
- 300gramůBrambory
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na nudličky, cibuli s mrkví na kolečka, brambory na kostičky.
- 2V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla a jakmile se rozpustí, přisypeme nudličky masa. Na mírném ohni pozvolna smažíme, ochutíme solí, pepřem, vysmahneme na tuk a maso vyjmeme z pánve. Na tuk v pánvi dáme cibuli, mrkev, lehce orestujeme, podlijeme vínem, necháme z ploviny vyvařit a přisypeme kostičky brambor. Zalijeme vývarem jen tolik, aby byla zelenina ponořená. Dusíme 15 minut, šťávu necháme ze dvou třetin vyvařit a odstavíme.
- 3Na talířích upravíme maso a doplníme dušenou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.