Kuřecí řízečky s třešňovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 2kusyKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůKompot třešňový
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1lžíceCukr třtinový
- 100mililitrůVíno portské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
15 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, očistíme, osušíme a naklepeme. Poté osolíme a opepříme. Třešně scedíme, necháme okapat, šťávu z třešní zachytíme a odložíme stranou.
- 2Na pánvi rozpálíme olej, řízky na něm z obou stran osmažíme, poté je vyjmeme a udržujeme v teple.
- 3Vypečenou šťávu podlijeme octem, přidáme cukr, portské víno a šťávu z třešní. Na mírném ohni povaříme přibližně 5 minut. Nakonec přimícháme třešně.
- 4Omáčku zahustíme vychlazeným máslem, osolíme a opepříme. Kuřecí řízečky servírujeme na připravené talíře a podáváme přelité třešňovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.