Kuřecí řízek na másle
20 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžícePetržel - nať
- 80gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
411 mg
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Servírovací podnos předehřejeme v troubě na 60°C (horkovzdušná 50°C). Řízky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a slabě zaprášíme moukou.
- 2Rozehřejeme pánev, necháme zpěnit 50 g másla na silném plameni, řízky smažíme z každé strany asi 3 minuty. Udržujeme na servírovacích podnosech teplé.
- 3Zbývající máslo dáme na pánev a necháme zhnědnout. Hned zředíme citronovou šťávou, krátce povaříme a nalijeme na řízky. Posypeme petrželí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.