Kuřecí řízek v křenové omáčce
50 min.
Ingredience
- 4lžíceVoda pitná
- 3lžíceOlej stolní
- 50gramůKřen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceHořčice
- 80gramůKečup
- 600gramůKuřecí prsa
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
552 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Na řízky nakrájíme kuřecí maso, naklepeme, osolíme, opepříme a v mouce obalíme.
- 2Na rozpáleném oleji osmažíme řízky z obou stran dozlatova. Poté dáme na talíř a udržujeme v teple.
- 3Do zbylého oleje dáme kečup, máslo, hořčici, 4 lžíce vody a podusíme.
- 4Nakonec vmícháme nastrouhaný křen.
- 5Omáčku nalijeme na řízky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.