Kuřecí řízky na kapustě
60 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 600gramůKuřecí prsa
- 1kusLimetka
- 1kusKapusta hlávková
- 100gramůMeruňky sušené
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVývar slepičí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
- 1lžíceJíška instantní
- 4kusyJalovec
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
27 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
8 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný česnek spolu s jalovcem nasekáme a smícháme s pepřem a limetkovou šťávou. Směsí potřeme omyté a osušené kuřecí řízky. Necháme asi 30 minut odležet.
- 2Očištěnou kapustu a sušené meruňky nakrájíme na nudličky. Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a meruňky opečeme na polovině másla, přidáme kapustu, osolíme a dusíme 20 minut.
- 3Řízky opečeme po obou stranách na zbylém másle, podlijeme vývarem a smetanou a dusíme asi 15 minut. Osolíme, opepříme, přisladíme a podle chuti můžeme přidat trochu limetkové šťávy. Nakonec zahustíme jíškou.
- 4Na talíře upravíme kapustu se řízky a podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.