Kuřecí řízky na octě
40 min.
Ingredience
- 1kilogramKuřecí stehna
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžičkyRozmarýn čerstvý
- 40mililitrůOcet vinný
- 40gramůSardelové řezy
- 2stroužkyČesnek
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
350 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže, rozdělíme na čtyři kusy a důkladně je osušíme.
- 2Ve velké pánvi s pokličkou rozpálíme olivový olej (3 lžíce)a ze všech stran v ní osmažíme kousky kuřecího masa. Opepříme je, položíme na talíř a uchováme v teple.
- 3V pánvi na mírném plameni rozehřejeme zbytek olivového oleje a osmažíme v něm česnek, rozmarýn a sardele tak dlouho, dokud nezačnou vonět.
- 4Potom nasypeme zpátky kuřecí maso, vše důkladně promícháme a přilijeme vinný ocet. Necháme chvíli povařit, potom zmírníme plamen a vaříme, dokud maso není hotové.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.