Kuřecí řízky na octě

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
350 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže, rozdělíme na čtyři kusy a důkladně je osušíme.
  • 2
    Ve velké pánvi s pokličkou rozpálíme olivový olej (3 lžíce)a ze všech stran v ní osmažíme kousky kuřecího masa. Opepříme je, položíme na talíř a uchováme v teple.
  • 3
    V pánvi na mírném plameni rozehřejeme zbytek olivového oleje a osmažíme v něm česnek, rozmarýn a sardele tak dlouho, dokud nezačnou vonět.
  • 4
    Potom nasypeme zpátky kuřecí maso, vše důkladně promícháme a přilijeme vinný ocet. Necháme chvíli povařit, potom zmírníme plamen a vaříme, dokud maso není hotové.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.