Kuřecí řízky na víně s dijonskou hořčicí
40 min.

Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 100gramůŠunka dušená
- 100gramůBrokolice
- 5lžičekHořčice Dijonská
- 4stroužkyČesnek
- 2decilitryOlej rostlinný
- 50gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusBujón bylinkový
- 100mililitrůVíno bílé
- 5gramůCukr kostkový
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
67 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
772 mg
Cukr
415 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso vypereme a osušíme. Potom maso naklepeme a připravíme ke smažení. Osolíme, vrchní část potřeme hořčicí, přidáme plátek šunky, brokolici, nivu a tenké plátky česneku. Maso zavineme do roládek, zpevníme a uzavřeme je buď párátky nebo malými jehlami na špízy.
- 2Takto připravné závitky smažíme na rozehřátém oleji přibližně čtvrt hodiny. Maso dáme stranou.
- 3V pánvi necháme rozpustit máslo s 1 stroužkem rozdrceného česneku. Přisypeme mouku, osmahneme. Přilijeme vodu, víno a vše rozmícháme. Potom přidáme hořčici, cukr a bylinkovou kostku (stačí půlka kostky). Tak připravíme hladkou omáčku k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.