Kuřecí řízky na víně s dijonskou hořčicí

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
67 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
772 mg
Cukr
415 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso vypereme a osušíme. Potom maso naklepeme a připravíme ke smažení. Osolíme, vrchní část potřeme hořčicí, přidáme plátek šunky, brokolici, nivu a tenké plátky česneku. Maso zavineme do roládek, zpevníme a uzavřeme je buď párátky nebo malými jehlami na špízy.
  • 2
    Takto připravné závitky smažíme na rozehřátém oleji přibližně čtvrt hodiny. Maso dáme stranou.
  • 3
    V pánvi necháme rozpustit máslo s 1 stroužkem rozdrceného česneku. Přisypeme mouku, osmahneme. Přilijeme vodu, víno a vše rozmícháme. Potom přidáme hořčici, cukr a bylinkovou kostku (stačí půlka kostky). Tak připravíme hladkou omáčku k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.