Kuřecí řízky plněné zeleninou
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžíceKari koření
- 1kusMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusCuketa
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMed včelí
- 1špetkaSůl
- 600gramůKuřecí prsa
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 0,5lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a podusíme na něm cibuli, česnek a zeleninu. Za stálého míchání dusíme 5 minut. Okořeníme, osolíme a k zelenině přidáme med.
- 2Řízky omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme a na každý řízek dáme 1 lžíci zeleninové nádivky. Řízky překlopíme a spojíme párátky.
- 3Na pánvi rozpálíme zbytek oleje a řízky smažíme 4 minuty z každé strany. Potom je vyjmeme z pánve. Vypečenou šťávu smícháme se smetanou a zeleninovým vývarem a necháme zhoustnout. Do omáčky vložíme zbytek zeleniny a řízky a dusíme ještě 5 minut. Řízky podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.