Kuřecí řízky s křenem
20 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 100gramůKřen
- 20gramůAnglická slanina
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3lžíceStrouhanka
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
987 mg
Cukr
524 mg
Postup přípravy
- 1Křen oškrábeme, omyjeme a najemno ho nastrouháme. Slaninu nakrájíme na plátky.
- 2Kuřecí prsa naporcujeme na řízky, které omyjene pod studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a posypeme nastrouhaným křenem. Rozložíme na ně plátky slaniny, maso přeložíme, okraje k sobě sklepneme paličkou na maso a pevně spojíme párátky. Řízky postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
- 3V pánvi rozpálíme olej a maso v něm upečeme z obou stran doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.