Kuřecí řízky s lečem
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůLečo sterilované
- 120gramůZakysaná smetana
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2decilitryVývar slepičí
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60mililitrůOlej slunečnicový
- 400gramůKuřecí prsa
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
32 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
422 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme je a obalíme v hladké mouce. V pánvi rozpálíme olej a na něm zprudka opečeme připravené maso, které ihned skládáme do pekáčku.
- 2V pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme na tenké plátky nakrájený česnek, ihned posypeme mletou paprikou, zalijeme vývarem a vše chvilku povaříme. Uvařenou směsí přelijeme připravené řízky v pekáčku. Následovně přelijeme lečem a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut.
- 3Zakysanou smetanu smícháme s moukou, která nám zbyla z obalování řízků, solí, pepřem a vlijeme do pekáčku. Maso obrátíme na druhou stranu a pekáček vrátíme do trouby na 10 minut.
- 4Hotové jídlo vytáhneme z trouby, rozdělíme na talíře a s vhodnou přílohou servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.