Kuřecí řízky s mandlemi v kari omáčce
40 min.
Ingredience
- 250gramůKuřecí prsa
- 1lžíceOlej rostlinný
- 20gramůMandle plátky
- 50mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 20gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusCibule
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
608 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytá kuřecí prsa nakrájíme přes vlákno na hranolky, osolíme a poprášíme kari kořením.
- 2Maso vložíme na rozehřáté máslo a olej spolu s jemně nakrájenou cibulí, krátce vše osmahneme. Zaprášíme moukou, znovu osmahneme, přilijeme vývar, přidáme plátky mandlí a smetanu. Rozmícháme, chvíli povaříme, nakonec podle chuti osolíme.
- 3Pokrm podáváme posypaný nasekanou petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 1. 10. 2015
Kuřecí řízky s mandlemi v kari omáčce
Kuřecí řízky s mandlemi v kari omáčce doporučujeme vyzkoušet. Je to báječný chuťový zážitek, na který jen tak nezapomenete. Kombinace kari a mandlí je prostě dobrota a i když vás přijdou plátky mandlí trošku dráž, výsledek stojí za to. Dáváme pět hvězdiček.