Kuřecí řízky s míchanou zeleninou
40 min.

Ingredience
- 1kusFeferony
- 1kusKoriandr čerstvý
- 400gramůKuřecí prsa
- 100gramůOřechy burské pražené
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůHrášek mražený
- 2kusyCibule
- 2kusyMrkev kořen
- 1stroužekČesnek
- 1kusKvěták
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
464 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
22 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
12 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Omytý květák rozebereme na růžičky, očištěnou mrkev nakrájíme na plátky. Feferonku zbavíme semen a pokrájíme na nudličky.
- 2Oloupanou cibuli krájíme na dílky, česnek nasekáme. Z omytého koriandru otrháme lístky.
- 3Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a rozkrájíme na nudličky. Na rozheřátém oleji na pánvi je opečeme a vyjmeme. Do tuku vložíme cibuli, česnek a za stálého míchání necháme zesklovatět. Přidáme mrkev, květák a vše opékáme 5 minut. Poté přidáme hrášek, feferonku a arašídy. Vmícháme opečené maso, prohřejeme, podle chuti přisolíme a opepříme. Nakonec pokrm posypeme koriandrem.
- 4Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.