Kuřecí řízky s omáčkou z červeného vína
35 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 500gramůRajčata
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaMajoránka
- 1kusBobkový list
- 2,5decilitryVíno červené
- 2lžíceOlej olivový
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek nasekáme na jemno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme nahrubo. Kuřecí prsa nakrájíme na 4 řízky, omyjeme je, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.
- 2Ve velké pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm 5 minut z každé strany smažíme do zlatova. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
- 3Na oleji v pánvi zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvíli smažíme, přisypeme rajčata, bobkový list, zalijeme vínem a na mírném ohni vaříme 10 minut, dochutíme bazalkou a majoránkou, případně opepříme a osolíme. Omáčku důkladně promícháme, vložíme do ní usmažené řízky, přikryté necháme chvíli uležet a konečně podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.