Kuřecí řízky s omáčkou z červeného vína

35 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
7 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Oloupaný česnek nasekáme na jemno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a pokrájíme nahrubo. Kuřecí prsa nakrájíme na 4 řízky, omyjeme je, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme.
  • 2
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm 5 minut z každé strany smažíme do zlatova. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
  • 3
    Na oleji v pánvi zpěníme cibuli, přidáme česnek a chvíli smažíme, přisypeme rajčata, bobkový list, zalijeme vínem a na mírném ohni vaříme 10 minut, dochutíme bazalkou a majoránkou, případně opepříme a osolíme. Omáčku důkladně promícháme, vložíme do ní usmažené řízky, přikryté necháme chvíli uležet a konečně podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.