Kuřecí řízky se zeleninovou rýží
50 min.
Ingredience
- 125gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 4kusyKuřecí prsa
- 2lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 200gramůCuketa
- 1kusMeduňka
- 200gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
9 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě 20 minut, slijeme a necháme okapat.
- 2Omyté a osušené kuřecí řízky opékáme na rozpáleném oleji na pánvi po každé straně asi 6 minut. Maso vyjmeme, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
- 3Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, omytou cuketu na kolečka, oloupanou mrkev nakrájíme na malé kousky. Vše vložíme do výpeku a opékáme asi 5 minut. Vmícháme uvařenou rýži, osolíme a opepříme.
- 4Opečené řízky nakrájíme na plátky a spolu se zeleninovou rýží upravíme na talíře. Každou porci ozdobíme lístky meduňky.
- 5Pokrm je vhodný i pro diabetiky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.