Kuřecí řízky v kapustě

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
9 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme, omytá rajčata krájíme na kostky a očištěné žampiony rozpůlíme. Vše osmahneme na oleji, třetinu vyjmeme a na jemno nasekáme. Vmícháme smetanu, nakrájenou pažitku, sůl a pepř.
  • 2
    Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a osušíme. Na každý velký list položíme omytý kuřecí řízek, osolíme a opepříme. Maso potřeme sekanou náplní, listy svineme a spíchneme párátky. Závitky přidáme ke zbylé zelenině spolu se zbylými, pokrájenými kapustovými listy. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
  • 3
    Zeleninu ochutíme medem, osolíme, opepříme a upravíme na talíře spolu se závitky.
  • 4
    Podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.