Kuřecí řízky v kapustě
60 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 4kusyRajčata
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 2lžičkyZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůKapusta hlávková
- 4kusyKuřecí prsa
- 4lžícePažitka
- 125mililitrůVývar slepičí
- 1lžičkaMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
9 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nadrobno pokrájíme, omytá rajčata krájíme na kostky a očištěné žampiony rozpůlíme. Vše osmahneme na oleji, třetinu vyjmeme a na jemno nasekáme. Vmícháme smetanu, nakrájenou pažitku, sůl a pepř.
- 2Kapustu rozebereme na listy, omyjeme a osušíme. Na každý velký list položíme omytý kuřecí řízek, osolíme a opepříme. Maso potřeme sekanou náplní, listy svineme a spíchneme párátky. Závitky přidáme ke zbylé zelenině spolu se zbylými, pokrájenými kapustovými listy. Přilijeme vývar a dusíme pod pokličkou asi 30 minut.
- 3Zeleninu ochutíme medem, osolíme, opepříme a upravíme na talíře spolu se závitky.
- 4Podáváme s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.