Kuřecí řízky v petrželkové omáčce
35 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůPetržel - nať
- 2kusySardelové řezy
- 2kusyŠalotka
- 50gramůKapary sterilované
- 2lžíceCitronová šťáva
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
129 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce a opečeme na 3 lžících oleje. Zabalíme do alobalu, udržujeme teplé.
- 2Petržel omyjeme a otrháme lístky. Česnek i šalotku oloupeme. Lístky petrželky, česnek, šalotku, kapary, sardelové řezy a zbylý olej rozmělníme na pyré, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
- 3Řízky nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Podáváme s petrželkovou omáčkou a vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.