Kuřecí řízky v petrželkové omáčce

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
588 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
2 g
Cukr
129 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Maso obalíme v hladké mouce a opečeme na 3 lžících oleje. Zabalíme do alobalu, udržujeme teplé.
  • 2
    Petržel omyjeme a otrháme lístky. Česnek i šalotku oloupeme. Lístky petrželky, česnek, šalotku, kapary, sardelové řezy a zbylý olej rozmělníme na pyré, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
  • 3
    Řízky nakrájíme na plátky a upravíme na talíře. Podáváme s petrželkovou omáčkou a vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.