Kuřecí rizoto na víně
75 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí prsa
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 1kusCitrony
- 1decilitrOlej olivový
- 20gramůTymián čerstvý
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 250gramůRýže Arborio
- 200mililitrůVíno bílé
- 8decilitrůVývar drůbeží
- 100gramůSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1254 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
62 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa naklepeme přes mikroten, osolíme a opepříme, vložíme do nekovové mísy, zalijeme citronovou šťávou, olejem, vmícháme prolisovaný česnek a tymián, zakryjeme fólií a necháme v lednici 6 hodin uležet. Marinované maso opečeme na rozpálené pánvi 10 minut z každé strany dozlatova, vyjmeme na prkénko a nakrájíme na proužky. Mezitím v hrnci osmažíme na rozpáleném másle nadrobno nakrájenou cibuli, když zesklovatí přidáme rýži, zmírníme oheň a 2 minuty restujeme. Přilijeme víno a za stálého míchání vaříme asi 2 minuty, až se víno vyvaří. Stále mícháme a po naběračkách přiléváme vývar, vždy počkáme, až se vyvaří a přilijeme další. Rýže je hotová, když je vláčná a krémová. Osolíme, opepříme, vmícháme strouhaný parmezán a podáváme s proužky kuřecího masa ozdobené snítkou tymiánu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.