Kuřecí rizoto po indicku
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1000gramůKuře
- 300gramůRýže loupaná
- 40gramůMandle plátky
- 30gramůHrozinky
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 200mililitrůKompot broskvový
- 1lžičkaKari koření
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1016 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
51 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a vložíme na část másla. Podlijeme trochou vody a podusíme doměkka. Měkké maso obereme z kostí a nakrájíme na kousky.
- 2Propláchnutou a spařenou rýži zalijeme vodou, přidáme část másla, osolíme a pod pokličkou dusíme doměkka.
- 3Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, kari koření a plátky mandlí osmahneme na másle, přidáme omyté hrozinky, kuřecí maso a znovu osmahneme. Vmícháme měkkou rýži a vše krátce podusíme.
- 4Rizoto upravíme na talíře a ozdobíme na plátky nakrájenými broskvemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.