Kuřecí rizoto s hráškem
28 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 350gramůRýže Arborio
- 100mililitrůVíno bílé
- 150gramůHrášek
- 25gramůMáslo čerstvé
- 40gramůSýr Parmezán
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1200mililitrůVývar drůbeží
- 300gramůKuřecí prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
925 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
19 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na teflonové pánvi opečte prsa z každé strany po 3 minutách, poté nakrájejte na malé kostičky.
- 2Do velkého hrnce nalijte olej a smažte cibuli 2 minuty, přidejte rozmarýn a smažte další 2 minuty za stálého míchání. Přidejte rýži a opečte, přilijte víno a nechte provařit, osolte a opepřete, pomalu přilévejte po částech vývar, aby se stihla vstřebat předchozí část. Vařte 20 minut.
- 3Pět minut před koncem vaření přidejte kuřecí maso a hrášek. Do hotového rizota přimíchejte máslo a strouhaný parmezán.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.