Kuřecí rizoto s jablky
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 500gramůDrůbeží maso vařené
- 1kusCukr krupice
- 1kusHřebíček
- 1kusSůl
- 2lžíceTuk rostlinný
- 200gramůJablka
- 200gramůRýže loupaná
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1415 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
6 g
Sacharidy
310 g
Vláknina
6 g
Cukr
254 g
Postup přípravy
- 1Rýži trochu osolíme a dusíme v poměru 3-4 díly vody na 1 díl rýže.
- 2Vařené maso nakrájíme na kostičky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, sterilovaný hrášek, na kousky nakrájená jablka, která jsme předtím trochu opekli s cukrem a hřebíčkem, a vše dobře promícháme s rýží. Zalijeme trochou vývaru a zapečeme. Nakonec pokapeme olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 3. 9. 2015
Kuřecí rizoto s jablky
Tento recept jsem si vybrala pro jeho jednoduchost. Je poměrně levný a z vlastní zkušenosti mohu říci, že i chutný. Jablka, která byla opečena s cukrem a hřebíčkem dodala rizotu sladkost a šťavnatost. Nám všem moc chutnal a proto dávám palec nahoru.
Anonymní uživatel
st 28. 12. 2016
Kuřecí rizoto s jablky
No super, to se mi moc líbí :-)