Kuřecí roláda z Harrachova

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1040 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
76 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vajíčka uvaříme natvrdo (10 minut v 1/2 litru vody), poté je oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev očistíme a rozkrojíme podélně na polovinu. Oloupanou cibuli pokrájíme na osminky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
  • 2
    Očištěné a omyté kuře vykostíme a tak získáme celistvý plát masa, který lehce naklepeme. Osolíme ho z obou stran, vnitřní stranu opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Poklademe na něj plátky anglické slaniny, plátky šunkového salámu, pokrájená vajíčka, mrkev, mražený hrášek, sladkokyselé okurky a cibuli. Poté celou plochu posypeme petrželkou. Všechny ingredience položíme vedle sebe tak, aby při krájení vznikla barevná mozaika. Poté maso svineme do rolády, upevníme nití a celou posypeme Staročeským kořením.
  • 3
    Roládu dáme do pekáče vymazaného máslem. Máslo pokrájíme na plátky, které poklademe na roládu.
  • 4
    Podlijeme ji kuřecím vývarem a pečeme v troubě za občasného polévání vypečenou šťávou.
  • 5
    Přibližně 15 minut před koncem pečení oloupeme další 2 cibule. Pokrájíme je nadrobno, přidáme do výpeku ke kuřeti a osmažíme ji dozlatova.
  • 6
    Upečenou roládu zbavíme nití a pokrájíme ji na úhledné plátky. Přílohy k roládě poléváme výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.