Kuřecí roláda z Harrachova
85 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 3kusyVejce slepičí
- 1litrVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 3kusyCibule
- 2,5lžičkySůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceHořčice
- 80gramůAnglická slanina
- 80gramůŠunkový salám
- 4lžíceHrášek
- 2kusyOkurky nakládané
- 1lžíceKoření Staročeské
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2,5decilitryVývar drůbeží
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1040 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
76 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vajíčka uvaříme natvrdo (10 minut v 1/2 litru vody), poté je oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Mrkev očistíme a rozkrojíme podélně na polovinu. Oloupanou cibuli pokrájíme na osminky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.
- 2Očištěné a omyté kuře vykostíme a tak získáme celistvý plát masa, který lehce naklepeme. Osolíme ho z obou stran, vnitřní stranu opepříme a potřeme plnotučnou hořčicí. Poklademe na něj plátky anglické slaniny, plátky šunkového salámu, pokrájená vajíčka, mrkev, mražený hrášek, sladkokyselé okurky a cibuli. Poté celou plochu posypeme petrželkou. Všechny ingredience položíme vedle sebe tak, aby při krájení vznikla barevná mozaika. Poté maso svineme do rolády, upevníme nití a celou posypeme Staročeským kořením.
- 3Roládu dáme do pekáče vymazaného máslem. Máslo pokrájíme na plátky, které poklademe na roládu.
- 4Podlijeme ji kuřecím vývarem a pečeme v troubě za občasného polévání vypečenou šťávou.
- 5Přibližně 15 minut před koncem pečení oloupeme další 2 cibule. Pokrájíme je nadrobno, přidáme do výpeku ke kuřeti a osmažíme ji dozlatova.
- 6Upečenou roládu zbavíme nití a pokrájíme ji na úhledné plátky. Přílohy k roládě poléváme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.