Kuřecí roládky s bryndzou a slaninou
40 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 200gramůSýr Brynza
- 150gramůAnglická slanina
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
42 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
128 mg
Cukr
25 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso vypereme a osušíme. Nakrájíme na plátky, které naklepeme a okraje nařízeneme. Potom maso osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem. Na plátky masa rozetřeme bryndzu, na bryndzu navršíme kostičky slaniny.
- 2Z masa vytvoříme roládky, které zabalíme a uzavřeme párátky nebo omotáme nití. Na oleji (nebo másle) je osmahneme. Roládky otáčíme, aby byly ze všech stran stejně opečené. Po osmažení maso vyndáme a vytvoříme omáčku. Výpek z masa zalijeme lžící hladké mouky, kterou rozmícháme s 1 dl vody. Vše chvilku povaříme a přilijeme několik lžic smetany ke šlehání.
- 3Touto šťávou poléváme nakrájené roládky, které předtím zbavíme nití a párátek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.