Kuřecí roládky s lučinou a vínem

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůKuřecí prsa
    • 2stroužkyČesnek
    • 100gramůLučina smetanový sýr
    • 100gramůŠunka dušená
    • 100mililitrůVíno červené
    • 30gramůProtlak rajčatový
    • 2lžíceDžem brusinkový
    • 2decilitryVývar drůbeží
    • 1špetkaSůl
    • 1špetkaPepř černý mletý
    • 50gramůMouka pšeničná hladká
    • 5lžicOlej rostlinný
    • 1decilitrSmetana sladká 12%
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
72 mg
Cukr
180 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Potom prsa nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem.
  • 2
    Na plátky masa položíme šunku, na kterou dáme lučinu. Potom kuřecí maso zabalíme a vytvoříme roládky, konce zpevníme a ovážeme nití. Roládky obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji prudce osmahneme. Po pár minutách zmírníme teplotu a doměkka dopékáme.
  • 3
    Po dopečení přidáme víno, drůbeží vývar (kostka bujónu) a rajský protlak. Vše povaříme.
  • 4
    Jako poslední přidáme brusinkový kompot nebo džem. Dochutím solí, přilijeme smetanu a prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.