Kuřecí roládky s lučinou a vínem
40 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůLučina smetanový sýr
- 100gramůŠunka dušená
- 100mililitrůVíno červené
- 30gramůProtlak rajčatový
- 2lžíceDžem brusinkový
- 2decilitryVývar drůbeží
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 5lžicOlej rostlinný
- 1decilitrSmetana sladká 12%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
72 mg
Cukr
180 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Potom prsa nakrájíme na plátky, které naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozdrceným česnekem.
- 2Na plátky masa položíme šunku, na kterou dáme lučinu. Potom kuřecí maso zabalíme a vytvoříme roládky, konce zpevníme a ovážeme nití. Roládky obalíme v hladké mouce a na rozpáleném oleji prudce osmahneme. Po pár minutách zmírníme teplotu a doměkka dopékáme.
- 3Po dopečení přidáme víno, drůbeží vývar (kostka bujónu) a rajský protlak. Vše povaříme.
- 4Jako poslední přidáme brusinkový kompot nebo džem. Dochutím solí, přilijeme smetanu a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.