Kuřecí salát s čerstvými liškami a sušenými hříbky
25 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej rostlinný
- 15gramůHouby sušené
- 250gramůLišky čerstvé
- 250gramůKuřecí prsa
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 250gramůCibulka jarní
- 3lžíceBazalka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 1lžíceOcet vinný
- 125mililitrůOlej olivový
- 2lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
39 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Sušené hříbky namočíme do vlažné vody. Čerstvé lišky očistíme a nakrájíme na plátky. Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, nakrájíme na nudličky a vložíme do vyšší pánve s rozehřátým rostlinným olejem. Restujeme 2-3 minuty, dokud maso nezezlátne. Osolíme, opepříme, důkladně promícháme a vyjmeme z pánve, aby maso vychladlo. Do tuku s vypečenou šťávou, které ponecháme v pánvi, přidáme nakrájené lišky a hříbky včetně vody, ve které jsme je máčeli. Za stálého míchání přivedeme k varu a dusíme 5 minut. Pánev odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
- 2Nadrobno nasekáme svazek jarní cibulky a bazalku.
- 3Do misky vyklepneme žloutek, přidáme lžičku hořčice, cukr, sůl, pepř a lžíci vinného octa nebo citrónové šťávy a vidličkou nebo malou metličkou šleháme. Po kapkách přiléváme olivový olej. Šleháme tak dlouho, dokud majonéza nezhoustne. (Pokud by se nám během šlehání začala majonéza srážet, vezmeme druhou misku, ve které začneme šlehat nový žloutek a po troškách přidáváme sraženou majonézu.) Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a sekanou bazalku.
- 4Do salátové misky dáme kuřecí maso, houby a nasekanou cibulku, opatrně promícháme, přelijeme majonézou a ozdobíme několika celými lístky bazalky. Přikryjeme a dáme na hodinu vychladit do ledničky. Podáváme s tousty nebo čerstvým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.