Kuřecí salát s houbami
40 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý celý
- 250gramůKuře
- 2lžíceOlej stolní
- 3lžíceBazalka
- 250gramůLišky čerstvé
- 1lžičkaHořčice
- 125mililitrůOlej olivový extra panenský
- 15gramůHouby sušené
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceOcet vinný
- 1kusCibulka jarní
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
47 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
496 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené hříbky necháme namáčet ve vlažné vodě cca 5minut aby změkly.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a kuřecí maso orestujeme dozlatova cca 3minuty. Poté ochutíme pepřem a solí, promícháme a vyjmeme z pánve. Necháme vychladnout.
- 3Do pánve do výpeku vložíme namočené hříbky i s vodou, přidáme čerstvé lišky a na mírném ohni vaříme asi 5minut. Necháme vychladnout.
- 4Do salátové mísy nasypeme cibulku, houby a kuřecí maso a opatrně promícháme. Majonézu připravíme našleháním žloutku, hořčice, cukru, soli, pepře a vinného octa nebo citronové šťávy do hladké hmoty. Během šlehání přidáváme po kapkách olej, dokud nám majonéza nezhoustne. Na závěr opatrně přimícháme nadrobno nakrájenou bazalku a zakysanou smetanu.
- 5Majonézu nalijeme na salát a jemně promícháme. Před podáváním necháme salát přikrytý asi hodinu v lednici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.