Kuřecí salát s křupavou bagetkou
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 4kusyBageta
- 150mililitrůMajonéza
- 1kusKuře
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusCeler - nať
- 15gramůPetržel - nať
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceDresink Vinaigrette
- 1lžíceHořčice francouzská
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1851 kcal
Bílkoviny
113 g
Tuky
82 g
Sacharidy
162 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Kuře opláchneme, zbavíme kůže a vykostíme, maso nakrájíme na tenké plátky nebo středně velké kostky. Takto připravené maso uvaříme v osolené vodě. Jablka oloupeme, pokrájíme na kostky, natvrdo uvařená vejce oloupeme a pokrájíme na kostičky. Celerovou, petrželovou nať a jarní cibulku nasekáme na jemno a vše smícháme s jablky a vajíčky. Dochutíme mletým pepřem a solí. V míse smícháme majonézu, dresink a francouzskou hořčici, přidáme kuřecí maso, jablka, vajíčka a nasekanou zeleninu. Dobře promícháme v konzistentní směs.
- 2Bagety podélně rozřízneme a obě poloviny pomažeme majonézou. Na spodní díl navrstvíme salát a přiklopíme horním dílem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.