Kuřecí salát s paprikou, pomerančem a řapíkatým celerem
15 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí maso vařené
- 2kusyPomeranče
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusPaprika žlutá
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 1kusSalát římský
- 150mililitrůJogurt bílý
- 2lžíceMajonéza
- 2lžičkyMed včelí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Vařené kuřecí maso nakrájíme na malé kostky a dáme do mísy. Nad miskou oloupeme pomeranče včetně blan, které oddělují dílky, a dužinu nakrájíme na malé kousky, vykapanou šťávu zachytíme. Dále na kousky nakrájíme řapíkatý celer a jarní cibulky, na proužky žlutou papriku zbavenou stopky a semen, nasekáme čerstvou petrželovou nať a umeleme pepř. Vypraný a osušený římský salát rozebereme na jednotlivé listy.
- 2Do misky s masem přidáme pomerančovou dužinu, celer a cibulku s paprikou, směs osolíme, okořeníme pepřem a dobře promícháme.
- 3Na dresink metličkou ušleháme jogurt a majonézu s medem, zachycenou pomerančovou šťávou a nasekanou petrželovou natí.
- 4Salát servírujeme na talířích, vyložených listy římského salátu, přelitý jogurtovým dresinkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.