Kuřecí salát s vejci a zeleninou
50 min.
Ingredience
- Česneková záivka
- 4stroužkyČesnek
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 100mililitrůMajonéza
- 2gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- Salát
- 400gramůKuřecí prsa
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyRajčata
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceOlej stolní
- 200mililitrůVoda pitná
- 0,2kusZelí čínské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
517 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
40 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa zlehka naklepeme a nakrájíme na nudličky. Kousky masa pak zprudka opečeme na oleji. Papriku, rajče, čínské zelí a salátovou okurku nakrájíme na stejně velké kousky. Zeleninu s opečeným masem smícháme. Vejce uvaříme natvrdo a vychladlá je nakrájíme na měsíčky. Směs zeleniny a masa rozdělíme do misek a na jednotlivé porce rozdělíme kousky vajec a každou porci zalijeme česnekovou zálivkou. Před servírováním necháme vychladit v lednici. Servírujeme studené jako hlavní chod.
- 2Česneková zálivka: Česnek utřeme a smícháme s majonézou a smetanou. Česnekovou zálivku ochutíme solí a pepřem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.