Kuřecí samfaina
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1000gramůKuře
- 60mililitrůOlej olivový
- 400gramůLilek
- 350gramůCuketa
- 2kusyPaprika zelená
- 800gramůRajčata
- 1kusBobkový list
- 2lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 125mililitrůVíno bílé
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
55 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
8 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Porce kuřete osolíme, ve větší pánvi rozpálíme olej a kuře na něm osmahneme do hněda. Vyjmeme z pánve, přidáme nasekanou cibuli a smažíme 10 minut, dokud nezesklovatí.
- 2Přidáme oloupaný, na kostičky pokrájený lilek, na nudličky krájenou cuketu a papriku, smažíme ještě 10 minut, až zelenina změkne.
- 3Přimícháme nasekané rajčata z konzervy, bobkový list, bylinky, víno, kuře, přivedeme k varu. Přiklopíme, zvolna vaříme asi 45 minut, dokud kuře a lilek nezměknou.
- 4Podáváme teplé, dle chuti dosolené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.