Kuřecí šašlik se švestkami
35 min.
Ingredience
- 100gramůKečup
- 1kusCibule
- 5mililitrůTabasco
- 600gramůKuřecí prsa
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 100gramůAnglická slanina
- 80mililitrůOlej olivový
- 60gramůPaprika mletá sladká
- 200mililitrůVývar slepičí
- 30mililitrůOcet vinný červený
- 16kusůŠvestky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
586 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
37 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Řízky omyjeme a osušíme, nakrájíme na 3 cm velké kostičky. Osolíme a opepříme. Plátky slaniny rozpulíme napříč, do každé poloviny zabalíme i sušenou švestku. Dřevěné špízy potřeme troškou oleje, střídavě napichujeme kostičky řízku a švestku ve slanině. Cibuli oloupeme a nasekáme.
- 2Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme zbývající olej. Špízy pečeme ze všech stran na středně velkém plameni 7-8 minut, přidáme nasekanou cibuli a necháme krátce podusit. Posypeme mletou paprikou, přilijeme vývar. Vmícháme kečup. Pikantně okořeníme octem, tabascem, solí a pepřem. Přikryjeme a necháme na slabém plameni 20 minut dusit. Servírujeme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.