Kuřecí sauté s kokosovým BBB mlékem

40 min.
Indonésie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
849 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
41 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
40 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Marináda sauté:
  • 2
    Zázvor si oloupeme a nastrouháme. Na pánvi 1-2 minuty pražíme semínka koriandru a kmínu. V hmoždíři nebo v mlýnku semínka rozdrtíme v prášek. Všechny přísady na marinádu smícháme v míse, včetně rozdrcených semínek a řádně promícháme.
  • 3
    Kuřecí kousky vložíme do marinády, promícháme a necháme aspoň 1 hodinu marinovat.
  • 4
    Až budeme připraveni na grilování sauté, rozpálíme na pánvi olivový olej a kuře osmažíme. Kuřecí kousky podlijeme marinádou, aby se nevysušily. Můžeme však kuřecí kousky dát na venkovní gril.
  • 6
    Koření Kari:
  • 7
    Z kardamomu vytáhneme černá semínka a slupky vyhodíme. I z chilli papriček vyndáme semínka a všechny přísady smícháme v mlýnku a meleme 1-3 minuty, dokud nedosáhneme jemné, práškové konzistence.
  • 9
    Kokosové BBB mléko:
  • 10
    V konvici přivedeme vodu k varu. Kokos 3-4 minuty mixujeme v mixéru s vodou. Směs scedíme do misky nebo sklenice přes jemné sítko nebo gázu. Kokos vyhodíme a mléko necháme vychladit v lednici. Spotřebujeme do 2 dnů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.