Kuřecí soté na jehle s omáčkami
55 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 25gramůCukr krupice
- 120gramůArašídy
- 80gramůOlej rostlinný
- 2kusyŠalotka
- 1kusChilli paprička
- 5gramůSůl
- 25mililitrůCitronová šťáva
- 25gramůCukr třtinový
- 50mililitrůOlej sezamový
- 50mililitrůVíno portské
- 25gramůPepř červený celý
- 80gramůOmáčka sójová
- 25gramůSardelová pasta
- 1stroužekČesnek
- 50gramůOmáčka Tahini
- 3gramyCukr vanilka
- 25gramůPaprikový protlak
- 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
56 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Připravíme marinádu ze 2 lžic sójové omáčky, vína, sezamového oleje, třtinového cukru a pepře. Z masa nakrájíme kostky, promícháme s marinádou, přikryjeme a marinujeme v chladu 1-2 dny. Rozehřejeme lžíci oleje a podusíme na něm najemno nakrájenou šalotku, česnek a chilli papričku. Osolíme. Na jiné pánvi opražíme na 1 lžíci rozehřátého oleje arašídy a rozmixujeme je.
- 2K šalotce přilijeme 200 ml vody. Jakmile se voda začne vařit, přidáme arašídy, sardelovou pastu, citronovou šťávu a cukr. Podle potřeby osolíme. Chvíli redukujeme.
- 3Maso napícháme na špízy a osmažíme v pánvi po všech stranách na troše rozehřátého oleje.
- 4Zbývající sójovou omáčku rozmícháme se sezamovou a paprikovou pastou. Osladíme a též podáváme ke špízu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.