Kuřecí soté na jehle s omáčkami

55 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůKuřecí prsa
    • 25gramůCukr krupice
    • 120gramůArašídy
    • 80gramůOlej rostlinný
    • 2kusyŠalotka
    • 1kusChilli paprička
    • 5gramůSůl
    • 25mililitrůCitronová šťáva
    • 25gramůCukr třtinový
    • 50mililitrůOlej sezamový
    • 50mililitrůVíno portské
    • 25gramůPepř červený celý
    • 80gramůOmáčka sójová
    • 25gramůSardelová pasta
    • 1stroužekČesnek
    • 50gramůOmáčka Tahini
    • 3gramyCukr vanilka
    • 25gramůPaprikový protlak
    • 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
800 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
56 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme marinádu ze 2 lžic sójové omáčky, vína, sezamového oleje, třtinového cukru a pepře. Z masa nakrájíme kostky, promícháme s marinádou, přikryjeme a marinujeme v chladu 1-2 dny. Rozehřejeme lžíci oleje a podusíme na něm najemno nakrájenou šalotku, česnek a chilli papričku. Osolíme. Na jiné pánvi opražíme na 1 lžíci rozehřátého oleje arašídy a rozmixujeme je.
  • 2
    K šalotce přilijeme 200 ml vody. Jakmile se voda začne vařit, přidáme arašídy, sardelovou pastu, citronovou šťávu a cukr. Podle potřeby osolíme. Chvíli redukujeme.
  • 3
    Maso napícháme na špízy a osmažíme v pánvi po všech stranách na troše rozehřátého oleje.
  • 4
    Zbývající sójovou omáčku rozmícháme se sezamovou a paprikovou pastou. Osladíme a též podáváme ke špízu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.