Kuřecí spirálky na špízu

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
14 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí řízky dáváme jeden po druhém mezi 2 vrstvy potravinové fólie a rozklepáváme válečkem na těsto, aby se zploštily a byly stejnoměrně silné. Prolisovaný česnek důkladně smícháme s rajčatovým protlakem a vzniklou pastou rovnoměrně potřeme kuřecí řízky po obou stranách.
  • 2
    Na každý kuřecí řízek položíme plátek slaniny a navrch nasypeme lístky bazalky. Důkladně osolíme a opepříme.
  • 3
    Kuřecí řízky pevně zabalíme a závitky pak ostrým nožem nakrájíme na silnější plátky. Plátky navlékneme naplocho na 4 grilovací jehly nebo předem namočené špejle tak, aby se uchoval tvar kuřecí rolády.
  • 4
    Maso mírně potřeme olejem a grilujeme v grilu předehřátém na vysokou teplotu zhruba 5 minut, potom jehly obrátíme a grilujeme dalších 5 minut, až je maso důkladně propečené. Kuřecí spirálky podáváme s listovou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.