Kuřecí špízy s ovocem a opékanými bramborami
45 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 150gramůAnglická slanina
- 3kusyNektarinka
- 3kusyJablka
- 200gramůHlíva ústřičná
- 4kusyBrambory
- marináda
- 100mililitrůOmáčka sójová
- 10mililitrůVíno portské
- 10mililitrůOlej rostlinný
- 1lžíceKoření grilovací
- 2lžičkyKari koření
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
569 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
24 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Omytá kuřecí prsa nakrájíme na kostky, oloupaná jablka a vypeckované nektarinky nakrájíme na stejné kousky. Slaninu nakrájíme na plátky a hlívu překrájíme na menší kousky.
- 2Připravené suroviny střídavě napichujeme na jehly a špízy necháme 2-3 hodiny marinovat.
- 3Příprava marinády: V míse promícháme sójovou omáčku s portským vínem, olejem, grilovacím kořením, kari kořením, prolisovaným česnekem a zázvorem.
- 4Špízy opékáme na rozehřátém grilu po všech stranách spolu s rozpůlenými, ve slupce uvařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.