Kuřecí špízy s pikantním dipem
50 min.
Ingredience
- 100mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 20mililitrůOlej sezamový
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 400gramůKuřecí prsa
- 1kusCibule
- 1kusChilli paprička
- 6gramůSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2decilitryVoda pitná
- 40mililitrůLimetková šťáva
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
53 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
595 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V nekovové míse smícháme polovinu oleje s citronovou šťávou a solí, přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky, upěchujeme tak, aby bylo celé ponořené, zakryjeme fólií a dáme na 1 hodinu odležet do lednice.
- 2Uleželé maso vyjmeme z oleje, necháme okapat a napícháme na jehlice. Můžeme naskládat do pekáčku, zakrýt alobalem a upéct v troubě nebo použijeme gril, v obou případech v průběhu pečení potíráme maso marinádou.
- 3Mezitím si připravíme dip. Druhou polovinu oleje rozehřejeme na pánvi a na mírném ohni opečeme nasekaný česnek, chilli papričku a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme máslo, vodu a limetkovou šťávu a 5 minut povaříme. Dip servírujeme teplý v misce, špízy můžeme rozdělit na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.