Kuřecí špízy s pikantním dipem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
53 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
595 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V nekovové míse smícháme polovinu oleje s citronovou šťávou a solí, přidáme kuřecí maso nakrájené na kostky, upěchujeme tak, aby bylo celé ponořené, zakryjeme fólií a dáme na 1 hodinu odležet do lednice.
  • 2
    Uleželé maso vyjmeme z oleje, necháme okapat a napícháme na jehlice. Můžeme naskládat do pekáčku, zakrýt alobalem a upéct v troubě nebo použijeme gril, v obou případech v průběhu pečení potíráme maso marinádou.
  • 3
    Mezitím si připravíme dip. Druhou polovinu oleje rozehřejeme na pánvi a na mírném ohni opečeme nasekaný česnek, chilli papričku a nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme máslo, vodu a limetkovou šťávu a 5 minut povaříme. Dip servírujeme teplý v misce, špízy můžeme rozdělit na talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.