Kuřecí steak s mrkví a bramborem
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaTymián sušený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1000gramůBrambory
- 4kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 400gramůMrkev kořen
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 350mililitrůMléko polotučné
- 4lžíceOlej olivový
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
591 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
22 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 mg
Postup přípravy
- 1Brambory a mrkev oloupeme, nakrájíme na kostky, osolíme a uvaříme doměkka.
- 2Kuřecí prsa osolíme, opepříme a rychle osmahneme na oleji z obou stran.
- 3Vložíme do zapékací nádoby a ještě 20 minut pečeme v troubě.
- 4Vařenou zeleninu scedíme a zalijeme horkým mlékem, přidáme máslo, sůl, mletý tymián a rozšťoucháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 14. 6. 2015
Kuřecí steak s mrkví a bramborem
Recept jsem vyzkoušela, brambory jsem nakrájela na větší kusy a mrkev na menší. Nakonec jsem vše rozšlehala, do šťouchaných brambor mléko nedávám a tady je ho hodně. Tymián jsem použila čerstvý a na pečení jsem použila remosku, kterou jsem předehřála a maso pekla na papíře na pečení. Dobu odvodíme od velikosti masa.