Kuřecí steaky na švestkách

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1494 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
107 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky omyjeme a vypeckujeme, šalotku oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Omyté řízky osušíme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji. Maso vyjmeme z pánve.
  • 3
    Do výpeku vložíme šalotku, hřebíček, nové koření, pepř a vše podusíme. Zalijeme vínem, vývarem a octem. Přidáme švestky a krátce povaříme. Koření vyjmeme a přidáme půlky ořechů.
  • 4
    Směs vložíme do nákypové formy a navrch položíme řízky. Posypeme je rozdrobenou Nivou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
  • 5
    Podáváme s bramborovými knedlíky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.