Kuřecí steaky na švestkách
70 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 4kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2kusyHřebíček
- 2kusyNové koření celé
- 2kusyPepř černý celý
- 100mililitrůVíno červené
- 2lžíceOcet vinný
- 6kusůOřechy vlašské
- 125gramůSýr Niva (Rokfór)
- 150gramůŠvestky
- 150mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1494 kcal
Bílkoviny
75 g
Tuky
107 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Švestky omyjeme a vypeckujeme, šalotku oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Omyté řízky osušíme, osolíme, opepříme a po obou stranách opečeme na oleji. Maso vyjmeme z pánve.
- 3Do výpeku vložíme šalotku, hřebíček, nové koření, pepř a vše podusíme. Zalijeme vínem, vývarem a octem. Přidáme švestky a krátce povaříme. Koření vyjmeme a přidáme půlky ořechů.
- 4Směs vložíme do nákypové formy a navrch položíme řízky. Posypeme je rozdrobenou Nivou a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut.
- 5Podáváme s bramborovými knedlíky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.