Kuřecí stehna marinovaná v podmáslí
55 min.
Ingredience
- 6kusůKuřecí stehna
- 0,5litrMléko - podmáslí
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKmín drcený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSirup javorový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
34 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
311 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Horní paličky z kuřecích stehen omyjeme studenou vodou a osušíme.
- 2Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
- 3V míse smícháme podmáslí, olej, prolisovaný česnek a javorový sirup, směs dochutíme kmínem, pepřem a solí. Do marinády pak vložíme kuřecí stehna a necháme je v chladu alespoň 30 minut odležet.
- 4Marinovaná stehna i s marinádou naskládáme do zapékací mísy nebo pekáče a přibližně 30 minut je pečeme v troubě, předehřáté na 220 stupňů, až jsou lehce osmahnutá a zároveň stále šťavnatá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.