Kuřecí stehna na kari se švestkami a jablkem
47 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 350gramůKuřecí stehna
- 2špetkyPepř bílý
- 1lžičkaOmáčka sójová
- 250mililitrůVoda pitná
- 2lžíceZakysaná smetana
- 2špetkySůl
- 50gramůŠvestky sušené vypeckované
- 1kusJablka
- 0,5lžíceOlej sezamový
- 0,5lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžíceKari koření
- 0,5lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
29 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kuřecí stehna vykostíme, zbavíme kůže a nakrájíme maso na kostky. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Omyté a oloupané jablko nastrouháme na jemném struhadle do misky. Sušené švestky bez pecek omyjeme a nakrájíme na proužky.
- 2V hlubší pánvi na másle a oleji zpěníme cibuli, za stálého míchání přidáme maso, osolíme mořskou solí, posypeme kari, pepřem a společně s cibulí ho prudce orestujeme. Přimícháme nastrouhaná jablka, švestky, sójovou omáčku, znovu promícháme a pod poklicí dusíme 2-4 minuty. Jen dáváme pozor, aby se maso nepřipálilo. Poté přilijeme 200-250ml vody a pod poklicí maso dusíme doměkka přibližně 20 minut.
- 3Během vaření maso občas promícháme, ke konci dušení (přibližně 2-3 minuty) přidáme 2 lžíce zakysané smetany, tak omáčku zjemníme. Podle chuti ji nakonec dosolíme.
- 4Kuřecí maso na kari podáváme hned teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.